Search
 

Recuperari creante civile

Casa de Avocatura Mihai IONESCU dispune de o echipa formata din specialisti cu mare experienta in domeniul recuperarilor de creante. Din acest motiv accepta orice tip de creanta, neconditionat de cuantumul acesteia, inclusive creantele asociatiilor de proprietari. Activitatea de recuperare debite se realizeaza in doua etape:

Etapa I. Activitati de recuperare creante pe cale amiabila

Activitatea de recuperare pe cale amiabila, se realizeaza, la randul sau, prin intermediul mai multor etape procedurale, din care amintim:

a) investigatii ale solvabilitatii debitorului si a bunurilor acestuia. In scopul preventiei situatiilor din ce in ce mai dese de neplata sau chiar de insolventa la care sunt supusi comerciantii, propunem solutii si metode de verificare a solvabilitatii debitorilor dvs. prin metodele legale specifice (vezi metodele expuse succint in coloana alaturata);
b) discutii telefonice, medieri si intalniri directe cu reprezentantii legali ai acestuia;
c) convocari, notificari si somatii de plata adresate debitorului.
Ceea ce este important in cadrul acestor etape prelitigioase este sa convingem debitorii, folosind in acest sens metodele si caile legale, ca este in interesul ambelor parti implicate (creditor-debitor), sa gasim solutiile cele mai eficiente si rapide pentru a stinge datoriile restante, evitand astfel agravarea situatiei sale financiare, prin marirea cuantumului sumelor restante cu valoarea taxelor si cheltuielilor ocazionate de recuperarea pe cale judiciara a acestora.
Toate procedurile de lucru sunt atent studiate si verificate, practica dovedindu-le eficienta si viabilitatea in majoritatea cazurilor cu care ne-am confruntat.

Etapa II. ACTIVITATEA DE RECUPERARE PE CALE JUDICIARA

Aceasta etapa va fi demarata in situatia in care debitorul nu reactioneaza pozitiv in urma demersurilor prelitigioase mentionate mai sus, situatie in care vor fi pornite procedurile de recuperare a datoriei prin chemarea in judecata a datornicului, obtinerea unei sentinte definitive si irevocabile, urmata de executarea silita a acestuia, inclusiv cereri de declansare a procedurii falimentului, in functie de specificul fiecarui caz in parte.